What are you looking for?

Gastronomie

„Descoperirea unui nou fel de mancare provoaca unui om mai multa fericire decat descoperirea unei stele” – Jean Anthelme

Reţeta lunii
Blancheta de vitel (ciulama) - reteta din 'Bucataria romana', anul 1865

„Pune intr-o tingire o bucata de unt proaspat cu o jumatate de lingura de faina; adaoga jumatate jumatate zeama de carne si jumatate de pahar de vin alb, putina slanina, doua cepe, ciuperci, cimbru si o jumatate de frunza de dafin. Lasa sa fearba o ora. Cand a fert sosul, incalzeste vitelul, tael felii marunte; leaga sosul cu doua sau trei galbinari de ou si zeama de lamaie; aseaza vitelul incongiurat de ciuperci si felii de slanina taiata frumos si varsa deasupra sosul peste tot. „(Bucataria romana – 1865)

În viața cotidiană, apelarea la simboluri este inevitabilă, ele reprezintă exprimarea chintesenței culturii și depășesc barierele de limbă, naționalitate și religie, le folosim pentru a percepe semnificațiile fenomenelor înconjurătoare și pentru a structura mesajul propriu.

Vă invităm să privim mâncarea ca un simbol, să o savurăm, să o lăsăm să ne reveleze tainele ei iar prin rețetele transmise din generație în generație să reușim să „citim” cartea istoriei scrisă de sașii care au trăit în această frumoasă localitate.