Peste 6000 de oameni au călcat pragul Cristianului în cele două zile de sărbătoare care au marcat zilele comunei și Drumul Pâinii. 120 de pâini calde, pregătite, frământate și coapte tradițional în cuptoarele din sat, au fost rupte și împărțite de fete în port popular tuturor oaspeților evenimentului. Cei care au fost întâmpinați cu pâine proaspătă și sare au putut savura gustul pâinii adevărate, făcute după rețeta transmisă din generație în generație de gospodinele din Cristian.

Bulzul ciobănesc, micii și pastrama la grătar, dar și alte bunătăți au făcut deliciul participanților. Producători locali au pus pe tarabe produse tradiționale numai bune de umplut cămările – brânzeturi, pastrame, dulcețuri și zacuscă, miere, pălincă și altele. Mirosurile îmbietoare au răzbătut înspre pofticioși și din corturile unde jurnaliștii s-au întrecut în prepararea bucatelor, la concursul Guerilla Cooking – cupa presei.

Târgul de meșteșugari, dar și atelierele ținute de aceștia pentru cei mici, au fost punctele de atracție principale pe timpul celor două zile de sărbătoare. Pictură pe lemn și sticlă, împletit de pănuși, roata olarului, sculptură și încondeiat de ouă, pielărit sau împletit, confecționat de păpuși textile – copiii s-au înghesuit să le afle secretele și să și le însușească direct de la maeștri.

Programul artistic al evenimentului a adunat puhoi de lume lângă scena din piațetă, fiind conceput special pentru a satisface toate gusturile. Fanfara Vulcan, Junii Cristianului, Nicolae Furdui Iancu, Gheorghe Turda, Direcția 5 și DJ Project au fost numai câțiva dintre artiștii care au urcat pe scena Zilelor Cristianului – Drumul Pâinii.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Cristian și Consiliul Local și face parte dintr-un program mai amplu de revitalizare a tradițiilor și culturii în comuna Cristian.

Sursă: BizBrașov